Duurzaam investeren

Duurzaam investeren

✓ Unieke persoonlijke aanpak

✓ Intrinsiek betrokken

✓ Maatschappelijk verantwoord

Duurzaam beleggen speelt een belangrijke rol binnen het beleggingsbeleid van Optimix. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Hierom kiezen wij bewust om te investeren in bedrijven die maatschappelijk verantwoord zijn. Kiest u voor duurzaam beleggen bij Optimix: dan kiest u voor een betere wereld.

Heeft u interesse of vragen. Gelieve contact op te nemen met onze onderstaande vestigingen.

Amsterdam

Groningen

Eindhoven

Duurzaam beleggen; daarom kiest u voor onsor onszelf

Wilt u beleggen en bijdragen aan een betere toekomst? Voor onze beleggingen hebben wij een samenwerking met Sustainalytics, een bedrijf gespecialiseerd in duurzaam beleggen. Sustainalytics is opgericht door Triodos Bank, MeesPierson, PGGM en is een van de leidende bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij beleggen enkel in ondernemingen die maatschappelijk verantwoord zijn en iets bijdragen aan de toekomst. Om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te onderstrepen, hebben wij de UN Principles for Responisble Investment ondertekend en zijn wij aangesloten bij de United Nations Global Compact.

Denken in oplossingen

Binnen Optimix Duurzaam investeren we enkel in ondernemingen met zeer hoge scores op het gebied van Environmental, Social en Governance. Wij zetten een zeer duidelijk accent op twee, door ons geselecteerde, duurzame thema’s. In de Sustainable Innovation Basket zijn ondernemingen opgenomen die een wezenlijke verandering binnen onze huidige samenleving kunnen bewerkstellingen. Door innovatie verwachten wij een zowel duurzaam als financieel rendement te realiseren. Een andere basket die wij hebben samengesteld omvat bedrijven die zich actief bezig houden op het gebied van water, energie en milieu om klimaatverandering tegen te gaan.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Duurzaam beleggen is een ruim begrip dat op diverse manieren kan worden vormgegeven. Optimix houdt rekening met financiële en met niet-financiële overwegingen die invloed hebben op de uiteindelijke keuze van beleggingen. Graag geven wij meer informatie met betrekking tot duurzaamheid in een persoonlijk kennismakingsgesprek. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Bel ons op: 020 - 570 30 30 of vul ons contactformulier in.

rendement vermogensbeheer | vermogen beheren | vermogen laten groeien