Aandelenbelegger Arjen van der Meer verruilt APG voor Optimix Vermogensbeheer

Optimix 12 08 15 0157 02

Na vijftien jaar APG stapt belegger Arjen van der Meer over naar vermogensbeheerder Optimix. Waar de 42-jarige Van der Meer bij pensioenuitvoerder APG medeverantwoordelijk was voor de opkomende markten, gaat hij zich bij Optimix bezighouden met het totale beleggingsproces.

'Bij APG was ik een radertje in het geheel', zegt Van der Meer in een telefonische toelichting, 'maar bij Optimix krijg ik de kans in een kleiner team een groter stempel op het geheel te drukken. Aangezien alle medewerkers van Optimix mede-eigenaar zijn, kan ik hier mijn ondernemingszin beter kwijt.'

Van der Meer is vooral gespecialiseerd in macrothema's als valuta's en de selectie van kansrijke regio's en sectoren. Daarnaast heeft hij zich ook verdiept in kwantitatieve modellen en in technische analyse bij het vaststellen van de trends. Ook Optimix-oprichter Ruurt Hazewinkel maakt bij de strategische beslissingen veel gebruik van de technische analyse.

Van 1993 tot 1997 studeerde Van der Meer accountancy aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam en daarna volgde hij bedrijfskunde aan Nyenrode Business University. In 1999 begon Van der Meer zijn carrière bij ABP Investments, de pensioenuitvoerder die later APG werd. In 2008 volgde hij aan de Amerikaanse Harvard University een opleiding tot beleggingsspecialist.

Voordat Van der Meer begon aan zijn nieuwe baan is hij met een rugzak drie maanden door Peru getrokken. De alleenstaande Van der Meer is niet alleen een liefhebber van verre reizen en nieuwe culturen, maar ook een fervent sporter. Onlangs voltooide hij met enkele vrienden de Ötztaler Radmarathon, een fietstocht van 230 kilometer over vier hoge alpentoppen.

Bron: Het Financieele Dagblad, 10 september 2015

Naar nieuws overzicht