Fondsbeheerders Hilco Wiersma en Willem Burgers krijgen hoogste rating van Citywire

201601 add value 20160726090325

Fondsbeheerders Hilco Wiersma en Willem Burgers van het small- en midcapfonds Add Value Fund hebben door hun goede beleggingsprestaties de allerhoogste rating (AAA) voor beheerders ontvangen van Citywire, het ratingbureau uit het Verenigd Koninkrijk. Wiersma en Burgers zijn de enige beleggers in Nederlandse aandelen die deze eer te beurt valt. Daarmee behoren zij tot de beste 2% fondsbeheerders van de ruim 15.000 in de wereld.

Citywire heeft gekeken naar het 3-jaars risicogewogen track record. Daarmee staan Wiersma en Burgers op de nummer 1 positie onder beheerders Nederlandse aandelen met een netto totaalrendement van 54,3%*. Citywire kijkt naar het persoonlijke track record van de fondsbeheerder. In 2016 behaalde Add Value Fund tot op heden* een rendement van ruim 5%.

Sinds oprichting op 1 februari 2007 is de beurskoers van Add Value Fund met 87%* gestegen. Dit is significant beter dan vergelijkbare beleggingsfondsen en Nederlandse aandelenindices. De AEX-, AMX- en AScX-Index behaalden over de vergelijkbare periode respectievelijk +25%, +18% en +53%. De genoemde rendementen zijn inclusief het herbeleggen van dividenden en na kosten.

Hilco Wiersma en Willem Burgers zijn blij met deze allerhoogste rating:

"Het is een bevestiging dat wij op de goede weg zijn met het selecteren van Nederlandse top-bedrijven. Wij zoeken continu naar de beste "mini-multinationals", bedrijven die in Europa of zelfs wereldwijd marktleider zijn in structurele groeimarkten. Door onze beleggingsfilosofie, -aanpak en -proces hebben we onze toegevoegde waarde bewezen ten opzichte van vergelijkbare beleggingsfondsen en aandelenindices. Met een gewogen koers/winstverhouding van onze portefeuille van 12,9** en een bruto dividendrendement van 4,3% zijn we voor dit jaar prima gepositioneerd."


*Peildatum: 21 juli 2016, bron Bloomberg

** over de verwachte winst van 2016

Naar nieuws overzicht