Optimix en Add Value Fund samen verder

Add Value Optimix Thomasvan Driel
Optimix Vermogensbeheer neemt een controlerend belang in de beheerder van het veelbekroonde Nederlandse small- en midcapfonds Add Value Fund. De gerenommeerde beheerders Willem Burgers (volgens de NRC 'Mr. Smallcap') en Hilco Wiersma verhuizen naar het kantoor van Optimix Vermogensbeheer. Het doel is om de komende jaren het beursgenoteerde fonds (62 mln euro onder beheer) verder te laten groeien, onder meer met institutioneel vermogen.

Add Value Fund is al jarenlang een zeer succesvol Nederlands beleggingsfonds; het is in 2007 mede opgezet door small- en midcapspecialisten Willem Burgers en Hilco Wiersma. Het fonds is de afgelopen jaren over een breed front gelauwerd. Bij zowel de Morningstar Awards als de Lipper Fund Awards kwam Add Value Fund dit jaar als het beste Nederlandse aandelenfonds uit de bus voor de beleggingsresultaten over een periode van drie en vijf jaar (2008 – 2012).

Optimix heeft 45% van de beheermaatschappij van het fonds verworven en de twee beheerders nemen elk een belang van 10%. Optimix heeft het recht om binnen twee jaar de resterende 35% van Keijser Capital over te nemen. Keijser Capital verlegt haar focus naar met name bedrijfsadvies en emissie-activiteiten waaronder het uitgeven van MKB-obligaties.

Het management van Add Value Fund verhuist naar het kantoor van Optimix Vermogensbeheer en het fonds wordt ingebed in de bestaande fund governance structuur van Optimix. Optimix is beheerder van een aantal andere beursgenoteerde beleggingsfondsen die voornamelijk worden gebruikt als bouwstenen voor de vermogensbeheeractiviteiten. Add Value Fund zal eveneens ingezet worden als onderdeel van vermogensbeheer, maar ook nadrukkelijk afzonderlijk worden aangeboden aan institutionele beleggers en family offices. Het fonds blijft beursgenoteerd.

Naar nieuws overzicht