Optimix en Handelsbanken samen verder

HB 2

Optimix behoudt binnen Handelsbanken zelfstandige rol als vermogensbeheerorganisatie. Overname belangrijke stap in verdere groei van Handelsbanken in Nederland.

Amsterdam, 20 april 2016 – Handelsbanken, de lokale relatiebank met 23 kantoren in heel Nederland, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij voornemens is Optimix Vermogensbeheer NV over te nemen. De overname van de vermogensbeheerder betekent een uitbreiding van het huidige producten- en dienstenpakket voor Handelsbanken-klanten in Nederland, waarin vermogensbeheer tot op heden ontbrak. Optimix wordt een 100%-dochter van Handelsbanken Nederland. Optimix, dat onder eigen merknaam blijft opereren, wordt verantwoordelijk voor alle vermogensbeheeractiviteiten van Handelsbanken in Nederland.

Handelsbanken beschouwt Nederland als een van haar zes thuismarkten. Sinds 2013 laat de bank in Nederland jaarlijks een sterke klantengroei zien, vooral in het segment dat behoefte heeft aan gespecialiseerde vermogensbeheerdiensten. Met de overname van Optimix, dat net als Handelsbanken gericht is op langdurige klantrelaties en een hoog serviceniveau, kan Handelsbanken deze klantbehoefte beantwoorden.

Naar nieuws overzicht