Optimix Vermogensbeheer in de prijzen

Award 20170123092132

Awards voor beste vermogensbeheerpartij en Euronext best presterend beleggingsfonds

Optimix Vermogensbeheer is deze week uitgeroepen tot 'Best Wealth Management Provider' van 2016 door World Finance. Optimix volgt daarmee ING op, dat vorig jaar de award won. Volgens de jury van World Finance blinkt Optimix Vermogensbeheer -tezamen met Handelsbanken Nederland- uit door haar zeer sterke klantgerichte en persoonlijke benadering op het gebied van vermogensbeheer. De beleggingsstijl van Optimix, met de kracht om los van benchmarks te denken en met een heldere focus op dynamische assetallocatie en risicomanagement, geeft Optimix een uitstekende uitgangspositie op het gebied van vermogensbeheer in Nederland. Daarbij beschikt Optimix over een sterk merk en is ze ook op lokaal niveau aanwezig via het landelijke kantorennetwerk van moeder Handelsbanken. "Het geheel zorgt ervoor dat Optimix een sterk productief en holistisch begrip heeft van de wensen en doelstellingen van haar vermogensbeheerklanten", aldus het juryrapport.

Daarnaast kende beursorganisatie Euronext afgelopen week aan Optimix de jaarprijs toe voor het best presterende beleggingsfonds op Euronext Amsterdam. Het Optimix Wereld Aandelen Fonds heeft in het afgelopen jaar het beste rendement gegenereerd van alle fondsen met een hoge 5-sterren rating van Morningstar. Het fonds behaalde een rendement van 15,9%.

Over de World Finance Awards

De World Finance 'Best Wealth Management Provider Awards' worden jaarlijks toegekend. De nominaties worden bepaald door de lezers van World Finance, een internationaal magazine dat inzicht biedt in de financiƫle industrie, de internationale zakelijke markt en de wereldwijde economie. Uit de nominaties kiest het World Finance Wealth Management panel vervolgens de winnaar.

Over de Euronext Best Performers Awards

De Best Performers Award is uitgereikt op basis van de door Euronext gemeten 'highest annual return in 2016' op basis van Morningstar-data. De selectie is gehouden onder op Euronext Amsterdam genoteerde fondsen met minimaal 5 sterren op Morningstar. Het Optimix Wereld Aandelen Fonds is daaruit gekomen als winnaar.

Naar nieuws overzicht