Nieuws

 • Optimix Talks Online terugkijken

  Gisteren heeft er weer een Optimix Talks Online plaatsgevonden. Bent u benieuwd naar onze verwachtingen en de beleggingskansen in tijden van hoge inflatie, oplopende rentestanden en minder ruim monetair beleid? Hier is het Webinar terug te zien. Veel kijkplezier!

  Lees verder
 • Optimix te gast bij talkshow Bulls & Bears!

  Deze week was Optimix Belegger Diemer de Vries te gast bij de wekelijkse talkshow Bulls & Bears. In deze talkshow op RTL Z en RTL 7 schuiven elke aflevering diverse deskundigen op het gebied van de beurs, beleggen en cryptocurrency aan.Inflatie, de Fed, Rusland en...

  Lees verder
 • De Optimix Podcast

  Periodieke podcast over interessante onderwerpen voor vermogenden. Luister hier de laatste Optimix Talks podcast via Spotify over de beleggingsomgeving waarin Jaap Bouma wordt geïnterviewd door Maarten Kramers en Diemer de Vries.

  Lees verder
 • Add Value Fund Winnaar Morningstar Award 2021

  De winnaars van de Morningstar Awards 2021 zijn bekend. De Award voor beste Nederlandse aandelenfonds gaat naar Add Value Fund N.V., bij Europese aandelen is UBS de winnaar en Fidelity is de beste in wereldwijde aandelen. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

  Lees verder
 • Waarom schiet de goudprijs door het dak?

  De London Metal Exchange (LME) is de laatste beursvloer in Europa waar nog op traditionele wijze wordt gehandeld. Op borden verschijnen de bied- en laatprijzen, dealers zitten in een cirkel van rode leren bankjes en schreeuwen orders naar collega’s. Ook een lange traditie: het drankgebruik...

  Lees verder
 • Wat is de impact van de Europese verkiezingen?

  Reikhalzend werd uitgezien naar de uitslag van de Europese verkiezingen. De oude macht had het zwaar, terwijl groenen, liberalen en extreemrechts wonnen. Wat betekent de uitkomst van deze electorale strijd voor beleggers?

  Lees verder
 • De stier is los op de Chinese aandelenmarkt

  Het ging dit jaar al meer dan uitstekend op de Chinese aandelenmarkt, maar maandag kregen de koersen nog een extra zet van de Amerikaanse president Donald Trump. Die twitterde dat hij de voor 1 maart geplande verhoging van importtarieven voor China voorlopig uitstelt.

  Lees verder
 • Wordt 2019 het jaar voor goud?

  Onrust op de beurzen, renteverhogingen die niet doorgaan en een stijgende goudprijs: de voortekenen zijn gunstig voor het edelmetaal dat vaak als veilige haven wordt gezien voor beleggers. Wordt 2019 een goed jaar voor goud? De turbulentie waar veel hedgefondsmanagers lang op hoopten, keerde vorig...

  Lees verder