Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 20,49
 • Intrinsieke waarde: € 20,49

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,49 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo september 2019

Wereldwijd reageren centrale banken op verslechterende economische omstandigheden. De Federal Reserve staat al maanden onder druk van de Amerikaanse president om de rente te verlagen opdat de binnenlandse economische groei aangejaagd wordt. Geheel volgens verwachting verlaagde het Amerikaanse stelsel van centrale banken voor de tweede keer in twee maanden de rente met 0,25%, naar een bandbreedte van 1,75%-2,0%. Het mandje aandelen dat door ons kwantitatieve model wordt geselecteerd presteerde beter dan de referentie-index. De zogenaamde Waarde-aandelen waaraan het model de voorkeur geeft, deden het in de afgelopen maand goed ten opzichte van de relatief duurdere Groei-aandelen. De portefeuille kende een aantal uitblinkende aandelen, waaronder impopulaire namen in de detailhandel zoals modezaak Capri, Foot Locker en Gap.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.