Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 19,95
 • Intrinsieke waarde: € 20,01
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,49 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo juni 2019

De aandelen geselecteerd op basis van het kwantitatieve model sloten de maand af met een positieve noot; het model deed het ruim 0,5% beter dan de referentie-index. Het fonds bleef echter achter doordat bij aanvang van de maand niet volledig belegd was. Gedurende de maand heeft het fonds haar aandelenpositie verhoogd. Dankzij de draai naar verruimend monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, verbeterde het sentiment op de beurs. Wij verwachten dat deze positieve stemming voorlopig aanhoudt. Bij de verhoging van de aandelenpositie lag het accent op de energiesector. Met Amerikaanse renteverlagingen in het vooruitzicht is onze verwachting dat de dollar niet veel sterker zal worden ten opzichte van andere belangrijke valuta als de euro en de Yen. Onder deze omstandigheden presteert de energiesector doorgaans goed.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.