Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 19,73
 • Intrinsieke waarde: € 19,79

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2019): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,49 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update april 2020

De Amerikaanse aandelenmarkten beleefden een sterk herstel na de ongekend grote correctie in maart. Toen het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten bleef oplopen en de financiële markten verder onder druk kwamen te staan, kondigde de Federal Reserve een pakket van $ 2.300 miljard aan om de Amerikaanse economie te steunen. Dit pakket dient vooral het hard geraakte midden- en kleinbedrijf te voorzien van goedkope leningen om zo door de coronacrisis te komen. De federale overheid kondigde tevens inkomenssteun voor en masse ontslagen werknemers aan. Dankzij de snelle beleidsreacties draaide het beurssentiment. De kwartaalcijfers die tot nog toe waren gerapporteerd, lieten gemiddeld genomen een daling zien, hetgeen niet verrassend is voor beleggers. Een aantal bedrijven in portefeuille hadden wel last van tegenvallende resultaten.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.