Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 21,47
 • Intrinsieke waarde: € 21,47
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,15 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo januari 2019

Zalvende woorden vanuit de centrale bank speelden een belangrijke rol. Daarnaast stelden winstrapportages niet teleur, al was dit ook toe te schrijven aan neerwaarts bijgestelde verwachtingen. Wij waren inmiddels minder behoudend gepositioneerd, door de aanwezige liquiditeiten tijdig te beleggen. De aandelen geselecteerd op basis van het model deden het goed deze maand. Alles bij elkaar wist het fonds de benchmark hierdoor te verslaan. Overigens geven wij wél nog steeds de duidelijke voorkeur aan relatief defensieve accenten, bijvoorbeeld in de voedingssector. Groeiaandelen, zoals bijvoorbeeld in de technologiesector, blijven wij daarentegen mijden. Richting maandeinde hebben wij weer winst genomen op de huidige rally en liquiditeiten opgebouwd. Wij verwachten nog immer dat het beleggerssentiment gedrukt zal worden door de dalende verwachtingen ten aanzien van de winstontwikkeling.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.