Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 19,53
 • Intrinsieke waarde: € 19,59

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2019): 2,11%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,50 (2020)
 6. Ex. datum: 19 juni 2020

Fonds update juli 2020

Optimix America Fund belegt vooral in waardeaandelen en heeft daardoor meer posities in conjunctuurgevoelige aandelen met accenten in de sectoren industrie en consumentengoederen. In de portefeuille rapporteerden bedrijven als Delta Airlines, Raytheon en 3M teleurstellende cijfers. Door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten is de Amerikaanse economie hard geraakt. In het tweede kwartaal werd een economische krimp van 32,9% genoteerd ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Door de oplopende werkloosheid heeft het consumentenvertrouwen een deuk opgelopen en stellen bedrijven investeringen verder uit. Meer dan de helft van de bedrijven in de S&P500 Index heeft inmiddels kwartaalcijfers gerapporteerd. Gemiddeld genomen is een winstdaling van 10% en omzetdaling van 8% genoteerd. Vooral de cyclische sectoren lieten een dalingen zien.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.