Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 21,14
 • Intrinsieke waarde: € 21,14
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,15 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo september 2018

Optimix America Fund steeg deze maand met 0,1% in waarde, terwijl de referentie-indextracker gelijktijdig met 0,5% opliep. Aandelen geselecteerd op basis van het kwantitatieve aandelenfilter presteerden grosso modo evenredig aan de referentie-index deze maand. Zo liep een aantal aandelen in het mandje flink op. Caterpillar (9%), Lockheed Martin (7%) en Express Scripts Holding Co (7%) zijn hiervan enkele voorbeelden. Daar staan echter ook enkele 'minnen' tegenover, vooral in de halfgeleidersector (KLA Tencor, LAM Research en Applied Materials verloren deze maand alle drie ruim 10%). Wij denken dat door het flink oplopen van technologie- aandelen er inmiddels behoorlijk hooggespannen verwachtingen zijn gecreëerd met betrekking tot de winstontwikkeling in deze sector. Daarom houden wij vast aan het ondervertegenwoordigen (13% minder gewicht dan de referentie-index) van technologieaandelen in het fonds. Wij verwachten dat energieaandelen het juist beter gaan doen, vanwege de relatief gunstige waardering en de goede vooruitzichten op lange termijn voor de olieprijs.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.