Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 22,11
 • Intrinsieke waarde: € 22,04
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,15 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo maart 2019

De aandelen geselecteerd op basis van het kwantitatieve model deden het wederom goed deze maand. Halfgeleider en andere technologie-aandelen vielen op in positieve zin. Ook aandelen in de industriële sector en andere cyclische aandelen deden het relatief goed. Voor de portefeuille als geheel geven wij in toenemende mate de voorkeur aan relatief defensieve accenten, bijvoorbeeld in de voedingssector. Wij hebben bovendien de positie liquiditeiten nog iets verder uitgebreid en gedeeltelijk winstgenomen op onze energieaandelen. Wij denken dat de winstcijfers van het bedrijfsleven de komende maand tegen zullen gaan vallen. De stagnatie die wij voorzien is nog niet in de marktconsensus verwerkt. Wij gaan er dan ook van uit dat onze behoudende positionering komende maanden zal gaan lonen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.