Optimix America Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 20,35
 • Intrinsieke waarde: € 20,35
Optimix America Fund

Algemene gegevens

Optimix America Fund belegt in aandelen die genoteerd zijn op de New York Stock Exchange (NYSE) of de NASDAQ. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares S&P 500 UCITS ETF (Acc). Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘top down’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix America Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,24%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTAF NA
 1. ISIN Code: NL0000287118
 2. Benchmark: iShares Core S&P 500 UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,15 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo november 2018

Optimix America Fund steeg deze maand met 1,3% in waarde, terwijl de referentie-index gelijktijdig met 2,9% opliep. De mindere performance is het gevolg geweest van een behoudende positionering in het fonds en een accent op de energiesector. De energiesector stond onder druk door een spectaculair gedaalde olieprijs (meer dan -30%), terwijl de ondervertegenwoordigde technologiesector het juist goed deed, na een zeer zwakke oktobermaand. Het kwantitatieve selectiefilter kende overigens een relatief sterke maand met een 1% outperformance. Footlocker en een aantal halfgeleider fabrikanten in portefeuille deden het goed. Wij houden vast aan de behouden positionering, welke vooral gestoeld is op het lange termijn-argument van een hoge waardering voor groeiaandelen, bijvoorbeeld in de technologiesector. Wij verwachten dat winstverwachtingen neerwaarts zullen worden bijgesteld en waarderingen in het kielzog zullen volgen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.