Optimix Europe Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 82,89
 • Intrinsieke waarde: € 82,89

Algemene gegevens

Optimix Europe Fund belegt in hoofdzakelijk aandelen van Europese ondernemingen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Europe UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Europe Fund

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 september 1987
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2019): 1,21%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTIEUR NA
 1. ISIN Code: NL0000287092
 2. Benchmark: iShares MSCI Europe UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 23,30 (2020)
 6. Ex. datum: 19 juni 2020

Fonds update juni 2020

Na het sterke herstel in april en mei, maakten de wereldwijde aandelenbeurzen een pas op de plaats in juni, en bewogen gemiddeld genomen zijwaarts. Hoewel het economische nieuws overwegend positief verraste, kregen beleggers opnieuw hoogtevrees nadat coronabesmettingen, in met name de VS, niet onder controle bleken. Afgezien van een lokale uitbraak in Duitsland lijkt corona in Europa echter wel goeddeels onder controle. Dit verklaart ook de betere prestaties van de Europese beurzen deze maand ten opzichte van de Amerikaanse. Het in mei aangekondigde omvangrijke Europese steunpakket ter grootte van ruim € 750 miljard werd nog niet afgehamerd door bedenkingen aan de kant van de ‘vrekkige vier’ (Nederland, Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen). Ook opnieuw oplaaiende handelsretoriek vanuit het Witte Huis in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november temperde het beurssentiment.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.