Optimix Europe Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 108,97
 • Intrinsieke waarde: € 109,30
Optimix Europe Fund

Algemene gegevens

Optimix Europe Fund belegt in hoofdzakelijk aandelen van Europese ondernemingen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Europe UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Europe Fund

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 september 1987
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTIEUR NA
 1. ISIN Code: NL0000287092
 2. Benchmark: iShares MSCI Europe UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 1,60 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo juni 2019

De Europese Centrale Bank (ECB) meldde bij monde van president Mario Draghi klaar te staan om het kwantitatieve verruimingsprogramma van nieuwe impulsen te voorzien en zelfs verdere renteverlagingen werden niet uitgesloten. De beurzen maakten daarop de in mei opgelopen schade weer helemaal goed. Het fonds is licht onderwogen in deze sector. Cyclische aandelen in de technologie- en grondstoffensector presteerden relatief goed. Het fonds is licht onderwogen in eerstgenoemde sector en licht overwogen in laatstgenoemde. Binnen de grondstoffensector was mijnbouwer Hochschild de uitblinker met een plus van 23,8%. Het relatieve resultaat werd gedrukt door Britse bouwbedrijven. Binnen de portefeuille presteerden de aandelen die met behulp van het kwantitatieve model zijn geselecteerd in lijn met de referentie-index. Het fonds kende in de maand juni weinig mutaties.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.