Optimix Europe Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 112,75
 • Intrinsieke waarde: € 113,09
Optimix Europe Fund

Algemene gegevens

Optimix Europe Fund belegt in hoofdzakelijk aandelen van Europese ondernemingen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Europe UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Europe Fund

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 1 september 1987
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTIEUR NA
 1. ISIN Code: NL0000287092
 2. Benchmark: iShares MSCI Europe UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo maart 2019

De Europese Centrale Bank kondigde aan de goedkope financiering aan banken (TLTRO) met twee jaar te verlengen. Deze aankondiging ging gepaard met neerwaarts bijgestelde groei- en inflatieverwachtingen voor de Eurozone. De afzwakkende economische groei blijkt onder andere uit de cijfers die de industriële sector liet zien. De Duitse industrie, het paradepaardje van onze oosterburen, stevent af op krimp. Als gevolg hiervan daalden de rentes in de Eurozone. De combinatie van lagere groeiverwachtingen en lagere rentestanden zorgde ervoor dat defensieve sectoren het goed deden. De onderweging die het fonds in banken-aandelen heeft leverde niet genoeg op om het verlies op de automobielsector te compenseren. De belegging in goudmijnbouw ondernemingen en de onderweging in de technologiesector waren twee andere posities, waardoor het relatieve rendement achterbleef.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.