Optimix Europe Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 114,86
 • Intrinsieke waarde: € 114,86

Algemene gegevens

Optimix Europe Fund belegt in hoofdzakelijk aandelen van Europese ondernemingen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Europe UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt voor een belangrijk deel ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Europe Fund

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 september 1987
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTIEUR NA
 1. ISIN Code: NL0000287092
 2. Benchmark: iShares MSCI Europe UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 1,60 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo september 2019

September was eindelijk weer eens een rustige maand aan het handelsfront, en zo kon de aandacht van de markt verlegd worden naar de macro-economische ontwikkelingen en nieuw ondersteunend beleid van centrale banken. Geheel volgens verwachting verlaagde de Europese centrale bank (ECB) haar beleidsrente en wordt het obligatie-opkoopprogramma herstart. Hiermee speelt de ECB in op de economische groeivertraging. Onder invloed van deze monetaire stimuli nam de hoop op een cyclisch herstel toe. Dit verklaart de verschuiving in marktvoorkeur van Groei- naar Waarde-aandelen. Het kwantitatieve model dat het fonds gebruikt voor haar aandelenselectie heeft een voorkeur voor Waarde-aandelen. De aandelen die met behulp van het model zijn geselecteerd presteerden 2,2% beter de referentie-index. De rentegevoelige bankensector steeg met maar liefst 9,0%.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.