Optimix Income Fund

Vastrentend fonds

 • Koers: € 35,49
 • Intrinsieke waarde: € 35,54

Algemene gegevens

Optimix Income Fund is een beleggingsfonds dat wordt gekenmerkt door een gematigd risicoprofiel. De portefeuille bestaat voornamelijk uit ‘inkomens genererende’ beleggingen. Minimaal 30% van de portefeuille is belegd in ‘investment grade’ obligaties, de aandelen weging is maximaal 40%. Ten minste 60% van het fondsvermogen zal in eurobeleggingen worden aangehouden. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Income Fund

Herbert Vroon

Herbert Vroon

Senior Fund Manager

Diemer de Vries RBA

Diemer de Vries RBA

Senior Portefeuille Manager

 1. Datum oprichting: 15 mei 1995
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,15%
 4. Lopende kosten (2018): 0,80%
 5. Beheerkosten: 0,48%
 6. Bloomberg ticker: OPTIINC NA
 1. ISIN Code: NL000287084
 2. Benchmark: 60% iShares € Aggr / 40% iShares € HY
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend per kwartaal: EUR 0,35 (2019)
 6. Ex. datum: 11 september 2019

Fonds update ultimo september 2019

Gedurende de verslagmaand verlaagden zowel de Europese centrale bank (ECB) als de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) hun referentietarieven. De ECB maakte bovendien bekend dat zij vanaf november haar ultimo 2018 beëindigde opkoopprogramma zal herstarten. Per maand zal er voor € 20 miljard obligaties worden opgekocht. De Federal Reserve laat zich beduidend minder negatief uit over de economische ontwikkelingen dan de ECB en heeft vooralsnog geen plannen om haar balans weer te verlengen. Niettemin werd zij door een acuut tekort op de geldmarkt gedwongen tot het kortstondig opkopen van staatsobligaties van banken om liquiditeit in de markt te brengen. De relatief hoge absolute prestatie van het fonds komt voor een belangrijk deel voort uit de posities in achtergestelde perpetuele obligaties. Banco Santander maakte bekend één van de twee uitgiftes af te lossen waardoor de koers van 66 naar 100 steeg.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.