Optimix Income Fund

Vastrentend fonds

 • Koers: € 34,79
 • Intrinsieke waarde: € 34,84
Optimix Income Fund

Algemene gegevens

Optimix Income Fund is een beleggingsfonds dat wordt gekenmerkt door een gematigd risicoprofiel. De portefeuille bestaat voornamelijk uit ‘inkomens genererende’ beleggingen. Minimaal 30% van de portefeuille is belegd in ‘investment grade’ obligaties, de aandelen weging is maximaal 40%. Ten minste 60% van het fondsvermogen zal in eurobeleggingen worden aangehouden. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Income Fund

Herbert Vroon

Herbert Vroon

Senior Fund Manager

Dick van Mastrigt

Dick van Mastrigt

Senior Portefeuille Manager

 1. Datum oprichting: 15 mei 1995
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,15%
 4. Lopende kosten (2017): 0,80%
 5. Beheerkosten: 0,48%
 6. Bloomberg ticker: OPTIINC NA
 1. ISIN Code: NL000287084
 2. Benchmark: 60% iShares € Aggr / 40% iShares € HY
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend per kwartaal: EUR 0,37 (2018)
 6. Ex. datum: 11 september 2018

Fonds update ultimo november 2018

De koers van Optimix Income Fund daalde afgelopen maand met 1,2%. Daarmee presteerde het fonds minder goed dan haar samengestelde referentie-index die de maand 0,6% lager afsloot. De iShares Euro High Yield ETF, die 40% van de referentie-index vormt, moest gedurende de maand een stevige veer laten. Zorgen over de omvang en toekomstige aflossingen van de uitstaande schuld van het bedrijfsleven, leidden tot koersdalingen van bedrijfsobligaties. De relatieve prestatie van het fonds werd gedrukt door de in portefeuille opgenomen achtergestelde obligaties met een variabele coupon. De dalende rente zorgde voor koersdruk op deze obligaties. De koers van Leadenhall Value Insurance Fund, dat belegt in obligaties waarmee verzekeraars zich herverzekeren tegen schades die worden veroorzaakt door natuurgeweld als stormen en aardbevingen, daalde als gevolg van orkanen in de Verenigde Staten en Japan met ruim 3%. Gedurende de maand is de blootstelling van het fonds naar de Amerikaanse dollar fors verlaagd. Hiertoe is onder andere de positie in de Amerikaanse Treasury, waarvan de coupon wekelijks wordt vastgesteld op basis van de 3-maands rente, verkocht.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.