Optimix Income Fund

Vastrentend fonds

 • Koers: € 35,62
 • Intrinsieke waarde: € 35,57
Optimix Income Fund

Algemene gegevens

Optimix Income Fund is een beleggingsfonds dat wordt gekenmerkt door een gematigd risicoprofiel. De portefeuille bestaat voornamelijk uit ‘inkomens genererende’ beleggingen. Minimaal 30% van de portefeuille is belegd in ‘investment grade’ obligaties, de aandelen weging is maximaal 40%. Ten minste 60% van het fondsvermogen zal in eurobeleggingen worden aangehouden. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Income Fund

Herbert Vroon

Herbert Vroon

Senior Fund Manager

Dick van Mastrigt

Dick van Mastrigt

Senior Portefeuille Manager

 1. Datum oprichting: 15 mei 1995
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,15%
 4. Lopende kosten (2018): 0,80%
 5. Beheerkosten: 0,48%
 6. Bloomberg ticker: OPTIINC NA
 1. ISIN Code: NL000287084
 2. Benchmark: 60% iShares € Aggr / 40% iShares € HY
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend per kwartaal: EUR 0,35 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo juni 2019

De goede prestatie van de obligatiemarkt was te danken aan de uitspraken van de voorzitters van de Europese en Amerikaanse centrale banken. De lage inflatie biedt beleidsmakers de ruimte om de economische groei monetair te stimuleren. De aanvangsrendementen op 10-jarige Amerikaanse Treasuries en Duitse Bunds daalde met ruim 0,1% naar respectievelijk 2,0% en -0,3%. De aandelenbeurzen reageerden positief op het proactieve beleid van de centrale banken. De mindere prestaties van het fonds komen doordat er geen obligaties met lange looptijd in portefeuille zitten. Daarbovenop is het fonds relatief fors gepositioneerd in obligaties die profiteren van een stijgend renteklimaat en zodoende sterk achterblijven bij de huidige marktomstandigheden. De relatief goede prestatie van de grote positie in BlueBay Financial Capital Bond Fund bood hiervoor echter wel enige compensatie.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.