Optimix Mix Fund

Vermogensallocatie fonds

 • Koers: € 31,45
 • Intrinsieke waarde: € 31,51
Optimix Mix Fund

Algemene gegevens

Optimix Mix Fund is een vermogensallocatie fonds. Het beleggingsbeleid van het fonds is er op gericht om een gestage waardecreatie mogelijk te maken. Het behalen van een positief beleggingsresultaat bij een neutraal risicoprofiel is hierbij het uitgangspunt. Om deze beleggingsdoelstelling te realiseren, kan het fonds beleggen in onder andere aandelen, staatsobligaties, bedrijfsleningen en alternatieve beleggingen. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Mix Fund

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

Dick van Mastrigt

Dick van Mastrigt

Senior Portefeuille Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 29 maart 1983
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,20%
 4. Lopende kosten (2018): 1,09%
 5. Beheerkosten: 0,72%
 6. Bloomberg ticker: OPTIMIX NA
 1. ISIN Code: NL0000287100
 2. Benchmark: n.v.t.
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Euribor + 4%
 5. Dividend: EUR 0,45 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo maart 2019

Bedrijfsleningen stegen ook in prijs door dalende risicopremies. De rente op staatsobligaties daalde door de draai van de centrale banken. Zowel de ECB, als de Federal Reserve communiceerden dat zij hun beleidstarieven dit jaar niet denken te verhogen en dat het monetaire beleid dus ruim zal blijven. Dit deed ook het aandelensentiment goed. Wij blijven echter voorzichtig. De huidige opleving zal worden gevolgd, zo verwachten wij, door een pas op de plaats op basis van verdiscontering van stagnerende winstgroei. Wij hebben afgelopen maand een alternatieve belegging verkocht. BMO Global Equity Market Neutral Fund.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.