Optimix Mix Fund

Vermogensallocatie fonds

 • Koers: € 30,81
 • Intrinsieke waarde: € 30,87

Algemene gegevens

Optimix Mix Fund is een vermogensallocatie fonds. Het beleggingsbeleid van het fonds is er op gericht om een gestage waardecreatie mogelijk te maken. Het behalen van een positief beleggingsresultaat bij een neutraal risicoprofiel is hierbij het uitgangspunt. Om deze beleggingsdoelstelling te realiseren, kan het fonds beleggen in onder andere aandelen, staatsobligaties, bedrijfsleningen en alternatieve beleggingen. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Mix Fund

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

Diemer de Vries RBA

Diemer de Vries RBA

Senior Portefeuille Manager

 1. Datum oprichting: 29 maart 1983
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,20%
 4. Lopende kosten (2019): 1,09%
 5. Beheerkosten: 0,72%
 6. Bloomberg ticker: OPTIMIX NA
 1. ISIN Code: NL0000287100
 2. Benchmark: n.v.t.
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Euribor + 4%
 5. Dividend: EUR 0,43 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update april 2020

Het herstel op de aandelenmarkten is voor een groot deel te danken aan de steunmaatregelen van overheden en centrale banken. De enorme bedragen die beschikbaar zijn gesteld, helpen beleggers om door de dramatische economische en winstcijfers heen te kijken. Voor verder herstel op de beurzen is echter een herstart van de economie nodig. Nu de coronapandemie op steeds meer plekken onder controle wordt gebracht, lijkt dit niet ver weg. Het pad hiernaartoe zal echter niet zonder obstakels zijn. Wij waken voor die risico's, zoals de kans op een tweede besmettingsgolf. Uit een heel andere hoek, zou ook het oplaaien van de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China roet in het hersteleten kunnen gooien. Er zijn desalniettemin ondernemingen die minder gevoelig zijn voor de pandemie. Zo lieten technologiereuzen als Microsoft en Amazon een keurige omzetgroei zien bij de bekendmaking van hun eerste kwartaalresultaten.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.