Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 37,69
 • Intrinsieke waarde: € 37,80
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo maart 2019

Evenals de vorige verslagperiode is het achterblijvende resultaat grotendeels te wijten aan de onderweging in Amerikaanse aandelen en technologienamen die gedurende de maand relatief goed presteerden, vooral als gevolg van meevallende bedrijfsresultaten. Populaire groeiaandelen die niet in het fonds zijn opgenomen, zoals Amazon en Alphabet (Google), waren de afgelopen maand in trek bij beleggers. Het fonds had daarentegen een accent in Europese en in mindere mate Japanse aandelen die achterbleven op de referentie-index. Zoals gebruikelijk wordt na de kwartaalresultaten een nieuw mandje aandelen geselecteerd op basis van waardering en winstgevendheid. Zowel op sector- als regioniveau is het accent vrijwel ongewijzigd. De grote onderweging van Amerikaanse aandelen blijft gehandhaafd ten faveure van Europese en Aziatische aandelen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.