Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 34,60
 • Intrinsieke waarde: € 34,70
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo november 2018

De koers van Optimix Wereld Aandelen Fonds kwam in november per saldo niet van zijn plaats en bleef daarmee achter op de referentie-indextracker, iShares Core MSCI World UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode 2,3% hoger sloot. Het mandje aandelen dat op basis van het kwantitatieve filter is geselecteerd, droeg negatief bij aan het relatieve beleggingsresultaat. Vooral de allocatie naar duurzame consumptiegoederen en de slechte prestatie van specifieke aandelen in deze sector, heeft tot een achterblijvend resultaat geleid. Vooral de aandelen in de auto-branche, zoals Subaru, Peugeot en Continental presteerden teleurstellend. Ook de zwakte in de Britse bouwsector hielp niet. Bouwbedrijven Taylor Wimpey en Persimmon verloren afgelopen maand ruim 10% van hun beurswaarde. Aandelenbeurzen wereldwijd krabbelden aarzelend omhoog. In Europa kwamen de positieve impulsen uit de hoek van een mogelijk Brexit-akkoord en toenadering van de Italiaanse regering en de EU aangaande de begrotingsproblematiek. Uit de Verenigde Staten klonken verzachtende woorden van Federal Reserve voorzitter Jay Powell, die deed vermoeden dat er binnenkort een einde komt aan renteverhogingen. De Amerikaanse S&P500 Index schoot die dag met ruim 2% omhoog. Beleggers verwachten overigens nog wel dat de Amerikaanse centrale bank medio december de rente zal verhogen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.