Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 38,21
 • Intrinsieke waarde: € 38,32

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,56 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo september 2019

Waarde-aandelen kenden een opmerkelijk sterke maand. Na een jarenlange dominantie van Groei-aandelen is de relatieve aantrekkelijkheid van Waarde-aandelen dan ook erg groot geworden. In september bleven de voorheen geliefde Groei-aandelen duidelijk achter bij de brede beursindex. Aandelen als Microsoft, Amazon en Facebook zagen hun beurskoersen zelfs dalen in een overwegend positief marktsentiment. Een belangrijke pijler in de aandelenselectiemethodiek binnen het fonds is waardering. Op lange termijn zijn winstgevendheid (wat een onderneming verdient) en waardering (wat je als belegger betaalt voor die onderneming) de belangrijkste factoren voor het rendement op aandelenbeleggingen. Het waarderingselement droeg deze maand sterk bij aan de positieve relatieve performance. Deze outperformance was breed gedragen over verschillende sectoren en regio's.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.