Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 35,90
 • Intrinsieke waarde: € 35,79

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2019): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,56 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update april 2020

Aandelenmarkten wereldwijd herstelden van de enorme dalingen van vorige maand. Tot nader order is het aantal nieuwe coronabesmettingen op zijn retour en hebben beleidsmakers een geloofwaardig pakket aan maatregelen getroffen In onze ogen kan de relief-rally nog wel even verder doorgaan. De portefeuille kende qua samenstelling in de afgelopen maand geen noemenswaardige wijzigingen en blijft volledig belegd. Het fonds is overwogen belegd in de industriële sector. Binnen die sector viel het in maart aangekochte aandeel Skanska op. Deze Zweedse bouwonderneming rapporteerde goede kwartaalcijfers, de koers steeg met maar liefst 26%. Een ander accent binnen het fonds is de energiesector. Als gevolg van de gedaalde olieprijs zijn aandelen in deze hoek hard afgestraft. Wij zullen de extreem lage olieprijs op de voet volgen en daar kan deze zwaar getroffen sector verdeling binnen het fonds op inspelen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.