Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 35,73
 • Intrinsieke waarde: € 35,62

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Hoofd Beleggingen

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2019): 1,25%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,41 (2020)
 6. Ex. datum: 19 juni 2020

Fonds update juli 2020

Met veel aandacht werd uitgekeken naar de impact van de coronacrisis op de winstontwikkelingen. De tweede kwartaalresultaten die tot nu toe bekend zijn gemaakt, zijn grotendeels beter dan de laaggespannen verwachtingen. Echter, ondernemingen in de industriële sector, waarin het fonds overwogen belegd is, zijn relatief kwetsbaar voor economische tegenspoed. Teleurstellend waren bijvoorbeeld de tweede kwartaalcijfers van het Franse elektronicaconcern Thales. Over het eerste half jaar zag Thales de winst met 57% dalen. De aandelenkoers daalde in de achterliggende maand met 14,6%. De aandelen die met behulp van het kwantitatieve filter zijn geselecteerd bleven 1,8% achter bij de referentie-index en drukten zo het relatieve fondsresultaat. Daartegenover stonden verrassend goede omzet- en winstcijfers van de grote Amerikaanse technologieondernemingen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.