Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 36,83
 • Intrinsieke waarde: € 36,94
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo januari 2019

Meevallende kwartaalcijfers van Lam Research, KLA-Tencor en SK Hynix, die actief zijn in de chipindustrie, stuwden de beurskoersen met circa 20% op. Belangrijke aanjagers voor de beursopleving waren vooral de beter dan verwachte bedrijfsresultaten in de Verenigde Staten en de hoop dat de Amerikaanse centrale bank een
minder verkrappend monetair beleid zal voeren. De Federal Reserve voldeed aan de marktverwachting door uit te spreken voorzichtig te zijn met toekomstige renteverhogingen. Ook de ECB lijkt geen haast te hebben met het terugdraaien van het ruime monetaire beleid gelet op de economische vertraging in de Europese Unie en de onzekerheid over Brexit. Het sentiment werd verder positief beïnvloed door de vorderingen in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Een deal lijkt binnen handbereik.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.