Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 37,35
 • Intrinsieke waarde: € 37,24
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2018): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,56 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo juni 2019

Om tegenwicht te bieden aan de spanningen als gevolg van de handelsoorlog en aan iets zwakkere macro-economische data gaven zowel de Federal Reserve als de ECB aan hun monetaire beleid te versoepelen. Bij het vervallen van de maand bereikten presidenten Trump en Xi een wapenstilstand in de handelsoorlog, waardoor de kou voorlopig uit de lucht lijkt. Het gevolg was dat aandelenkoersen stegen. De Amerikaanse graadmeter S&P 500 Index bereikte zelfs een nieuwe recordstand. Het fonds is onderwogen belegd in Amerikaanse aandelen en dan vooral in de technologiesector. Vanwege de onzes inziens te hooggespannen verwachtingen handhaaft het fonds de onderweging in Amerikaanse technologieaandelen. Tevens bleven de aandelen geselecteerd op basis van het kwantitatieve model de afgelopen maand achter. Dit is vooral te wijten aan de defensievere consumentengoederensector die doorgaans achterblijft in een opgaande markt.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.