Optimix Wereld Aandelen Fonds

Aandelen fonds

 • Koers: € 36,31
 • Intrinsieke waarde: € 36,42
Optimix Wereld Aandelen Fonds

Algemene gegevens

Optimix Wereld Aandelen Fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een actieve en professioneel beheerde portefeuille van wereldwijd beursgenoteerde veelal grote internationale ondernemingen. De primaire doelstelling van dit aandelenfonds is om op lange termijn een structureel beter totaalrendement, in de vorm van koerswinsten en dividenden, te realiseren dan de MSCI World Index (op herbeleggingsbasis, in euro). Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Wereld Aandelen Fonds

Jelte de Boer CFA

Jelte de Boer CFA

Senior Fund Manager

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Ivan Moen RBA

Ivan Moen RBA

Hoofd Beleggingen

 1. Datum oprichting: 7 januari 1999
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,30%
 4. Lopende kosten (2017): 1,31%
 5. Beheerkosten: 1,0%
 6. Bloomberg ticker: OPWAF NA
 1. ISIN Code: NL0010558813
 2. Benchmark: iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Performance fee: n.v.t.
 4. Hurdle rate: n.v.t.
 5. Dividend: EUR 0,20 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo september 2018

De koers van Optimix Wereld Aandelen Fonds steeg in september met 0,2% en bleef daarmee achter op de referentie-indextracker, iShares Core MSCI World UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode 0,7% hoger sloot. Het achterblijvende resultaat komt voornamelijk voor rekening van de aandelen die met behulp van het kwantitatieve selectiemodel werden geselecteerd. Vooral aandelen in de technologiesector drukten het relatieve beleggingsresultaat. Enkele producenten van halfgeleiders, zoals KLA Tencor en LAM Research Group, leverden meer dan 10% van hun koers in. De Amerikaanse centrale bank heeft conform verwachting de referentierente verhoogd met een kwartje naar een bandbreedte van 2%-2,25%. Dit is de derde renteverhoging dit jaar in de VS. De Amerikaanse economie draait al een tijd goed, de werkloosheid is laag en een renteverhoging kon dan ook niet uitblijven. De ECB heeft in tegenstelling tot de Federal Reserve haar monetair beleid ongemoeid gelaten. In Europa domineerden de moeizame Brexit onderhandelingen en de Italiaanse begroting het nieuws, maar de aandelenbeurzen kabbelden rustig omhoog. De Amerikaanse beursgraadmeter S&P 500 Index bereikte nieuwe recordhoogtes. Opvallend hierbij is dat de dit jaar uitblinkende S&P technology sector in september achterbleef bij de brede index. Ook de technologiebeurs NASDAQ noteerde een minnetje in september. De geplaagde Chinese aandelenbeurs sloot de maand overigens af met een winst van 3%. Beleggers lijken zich weinig aan te trekken van het afbreken van de handelsbesprekingen tussen China en de VS.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.