Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 60,54
 • Intrinsieke waarde: € 60,30

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2019): 1,45%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 1,36 (2020)
 6. Ex. datum: 19 juni 2020

Fonds update juli 2020

Evenals de vorige verslagperiode stegen de opkomende markten in juli. De Chinese beurs veerde op na positieve teksten in de staatskrant Securities Times en het positieve sentiment sloeg over naar de omringende aandelenbeurzen. In de portefeuille waren de Chinese aandelen en aandelen in de technologiesector het best presterend in de afgelopen maand. Bovenaan de lijst stond Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Het aandeel maakte een koerssprong van maar liefst 36%! Het bedrijf maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend en liet zich bovendien positief uit over de vooruitzichten. Vooral op het gebied van 5G aanbestedingen was deze Taiwanese technologie-gigant optimistisch. Goed nieuws kwam ook van Alibaba, de grootste positie van het fonds. De koers steeg met 17%. Het e-commerce bedrijf maakte bekend dat het haar dochter Ant Financial naar de beurs gaat brengen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.