Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 66,35
 • Intrinsieke waarde: € 66,35
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2018): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo januari 2019

De kwantitatief samengestelde portefeuille bleef de afgelopen maand licht achter op de referentie-index door de tegenvallende prestaties van een aantal Koreaanse telecom- en retail-ondernemingen. Ook de positie in het Braziliaanse mijnbouwconcern Vale drukte het relatieve resultaat. Vale verloor een kwart van de beurswaarde, nadat bekend werd dat het bedrijf betrokken was bij een dambreuk waardoor ruim 60 mensen de dood vonden. Een positieve bijdrage aan het fondsresultaat leverde het accent dat het fonds had in Chinese en overige Braziliaanse aandelen. Chinese aandelen kregen rugwind van monetaire en fiscale verruiming van de Chinese overheid en beleggers hopen op meer toenadering tussen de VS en China in het handelsoverleg. In Brazilië liepen de koersen ook op, na het aantreden van de nieuwe president Bolsonaro.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.