Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 61,72
 • Intrinsieke waarde: € 61,97
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2017): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo november 2018

De koers van Optimix Emerging Markets Fund steeg in november met 4,4%, terwijl de referentie-indextracker, iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF in de vergelijkbare periode met 7,3% steeg. De kwantitatief samengestelde portefeuille bleef de afgelopen maand achter, hetgeen een groot deel van het achterblijvende resultaat verklaart. Vooral de allocatie naar bedrijven in de grondstoffen- en energiesector kwam het relatieve beleggingsresultaat niet ten goede. Als gevolg van dalende grondstofprijzen bleven beide sectoren achter. Olieprijzen daalden de afgelopen maand met ruim 20% door zorgen omtrent overproductie en stagnerende vraag. Ondanks dalende grondstofprijzen stegen de aandelenbeurzen in de opkomende landen. Koopjesjagers zagen kans op een lager niveau in te stappen in de hoop dat een beursherstel in het verschiet ligt richting het jaareinde. Beleggers in de opkomende markten hopen op steun van centrale banken en houden nauwlettend de ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen China en Verenigde Staten in de gaten. De hoop op enige toenadering van beide landen tijdens de G20 top, die in Buenos Aires gehouden werd in het eerste weekend van december, deed het sentiment goed.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.