Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 64,10
 • Intrinsieke waarde: € 64,36
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2018): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,55 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo juni 2019

Om te profiteren van de correctie die plaatsvond in mei, als gevolg van de opgelaaide handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, werd gedurende de verslagperiode de weging van Chinese aandelen in het fonds opgehoogd. De bestaande positie in de KraneShares ETF die blootstelling geeft naar lokale Chinese aandelen werd uitgebreid. Het cyclische accent van het fonds werd verder aangezet door aandelen in de Chinese vastgoedsector en financiële waarden op te nemen. De Chinese autoriteiten stimuleren de economie met verruimend monetair beleid, waarvan voornoemde sectoren kunnen profiteren. Een deel van het aankoopbedrag is gefinancierd door winst te nemen op twee fondsen die in Vietnamese aandelen beleggen. Aan het einde van de maand is een nieuw mandje aandelen samengesteld op basis van onze kwantitatieve methodiek.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.