Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 68,26
 • Intrinsieke waarde: € 68,53
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2018): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo maart 2019

De kwantitatief samengestelde portefeuille was debet aan het achterblijvende resultaat. Na een sterk begin van het jaar consolideerden de opkomende markten in de afgelopen verslagmaand. Het positieve effect van de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten en de kalmerende woorden van de Federal Reserve ebde langzaamaan weg. Beleggers zochten naar een nieuwe impuls om de opgelopen aandelenkoersen verder aan te jagen. Winstrapportages van bedrijven gaven echter weinig richting. Grosso modo vielen de gerapporteerde bedrijfsresultaten tegen. Vooral bedrijven in conjunctuurgevoelige sectoren stelden teleur. Negatieve effecten van de handelsoorlog en groeivertraging in de wereldwijde economie waren debet aan de tegenvallende cijfers. Analisten stelden de winsttaxatie voor 2019 dan ook verder neerwaarts bij.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.