Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 61,61
 • Intrinsieke waarde: € 61,86

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2018): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,55 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update ultimo september 2019

Het feit dat de Verenigde Staten en China weer de dialoog zoeken inzake hun handelsconflict deed de beurzen goed. Medio oktober zal een Chinese delegatie onder leiding van Liu He afreizen naar Washington om toenadering te zoeken. Het achterblijvende fondsresultaat is vooral te wijten aan de koersontwikkeling van enkele aandelen die op basis van het kwantitatieve model zijn geselecteerd. De Chinese farmaciebedrijven Sihuan Pharmaceutical en Sinopharm lagen onder druk vanwege slechte bedrijfsresultaten en berichtgeving dat een aantal medicijnen niet meer gedekt zullen worden door de ziektekostenverzekering. Positief nieuws kwam uit India. De aandelenbeurs aldaar maakte een koerssprong. Dit gebeurde nadat een belastingverlaging werd afgekondigd om de kwakkelende binnenlandse economie te ondersteunen. De vennootschapsbelasting wordt verlaagd van 30% naar 22%.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.