Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 61,72
 • Intrinsieke waarde: € 61,97
Optimix Emerging Markets Fund

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2017): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 0,60 (2018)
 6. Ex. datum: 8 juni 2018

Fonds update ultimo september 2018

De koers van Optimix Emerging Markets Fund daalde in september licht met 0,1% en bleef daarmee iets achter op de referentie-indextracker, iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF, die in de vergelijkbare periode met 0,3% steeg. Terwijl handelsbesprekingen tussen de VS en China moeizaam verliepen, herstelde de geplaagde aandelenbeurs in Shanghai met 3% in de verslagperiode. Ook kroop de olieprijs de afgelopen maand verder omhoog. Dit is het gevolg van sancties tegen Iran, een belangrijke olieproducent. Voor een vat ruwe Brent-olie werd op maandultimo $ 82,7 afgerekend op de termijnmarkt, een stijging van circa 24% ten opzichte van het begin van het jaar. De hogere olieprijs gaf impuls aan de aandelenbeurzen in Rusland en Brazilië, waardoor de lokale valuta ook rugwind kreeg. Echter, een hogere olieprijs betekent druk op de handelsrekening van olie-importerende landen zoals bijvoorbeeld India. Het Aziatische land, een grote olie importeur, zag de lokale valuta verder depreciëren. Dit terwijl het land al te kampen heeft met een oplopend tekort op de handelsrekening en een begrotingstekort. De roepie is dit jaar al bijna 10% in waarde gedaald ten opzichte van de euro.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.