Optimix Emerging Markets Fund

Aandelen fonds

 • Koers: € 54,91
 • Intrinsieke waarde: € 55,13

Algemene gegevens

Optimix Emerging Markets Fund belegt in aandelen van ondernemingen binnen de zogenaamde opkomende landen. De beheerder streeft er naar om door middel van een actief beleggingsbeleid een beleggingsresultaat te behalen dat hoger is dan het rendement van iShares MSCI Emerging Markets UCITS ETF (Acc). Hierbij kan tevens gebruikgemaakt worden van pair trading. Het beleggingsbeleid van het fonds wordt zowel ‘top-down’ als ‘bottom up’ bepaald. De referentie-index van het fonds is in de regel niet leidend bij het construeren van de portefeuille. Dit fonds is ook geschikt voor niet-professionele beleggers.

Zelf beleggen in Optimix Emerging Markets Fund

Kin Cheung

Kin Cheung

Senior Fund Manager

Arjen van der Meer CFA

Arjen van der Meer CFA

Senior Fund Manager

 1. Datum oprichting: 1 januari 2006
 2. Valuta: Euro
 3. Maximale op/afslag: 0,40%
 4. Lopende kosten (2019): 1,23%
 5. Beheerkosten: 0,96%
 6. Bloomberg ticker: OPTEMMK NA
 1. ISIN Code: NL0000287126
 2. Benchmark: iShares MSCI EM UCITS ETF
 3. Performance fee: 10%
 4. Hurdle rate: Benchmark
 5. Dividend: EUR 2,55 (2019)
 6. Ex. datum: 18 juni 2019

Fonds update april 2020

Beleggers volgden nauwlettend de verspreiding van het coronavirus. Nu deze na weken van lockdown steeds meer onder controle lijkt te worden gebracht, is er ruimte voor optimisme op de beurzen. Het positieve sentiment werd ook gevoed door de massale monetaire en fiscale steun van overheden. Vooral de cyclische en technologieaandelen deden het goed. In de portefeuille was vorige maand een positie ingenomen in Ping An Healthcare, eigenaar van het populaire online platform Ping An Good Doctor, dat medische zorg verleent. Het aandeel staat ruim 60% hoger sinds aankoop. In de portefeuille werd winstgenomen op een deel van de goudmijnaandelen die vorige maand werden aangekocht. Ook werden de posities van China's grootste banken ICBC en China Construction Bank verkocht. Wij vrezen dat Chinese staatsbanken uit nationaal belang de binnenlandse economie moeten ondersteunen en de kans op slechte leningen zal toenemen.

U kunt meer informatie vinden over het product, de kosten en de risico’s in het prospectus en de Essentiële Beleggersinformatie. Lees ze goed door voordat u het product koopt.